Sök
Trelleborgs FF

JUST NU – PÅ FD: Orden Blåvitt inte vill höra – pekas ut på mindre smickrande lista

Nytt år att vänta – och likaså ny allsvensk säsong. Så här i nyårstider sammanfattar FD:s redaktion allsvenskan 2018. Här med Lennart Sandahl. 

TIO FRÅGOR TILL FOTBOLLDIREKTS LENNART SANDAHL OM DEN ALLSVENSKA SÄSONGEN 2018

AIK SM-guldvinnare. Välförtjänt? Hur imponerad ska man vara av Rikard Norling och dennes manskap? Sportchef Björn Wesström värvade ändå in stjärna efter stjärna i vintras – och kryddade det med en viss Sebastian Larsson i somras.

– AIK:s guld var välförtjänt. Laget släppte in överlägset minst mål (16) och gjorde bara ett mål mindre än tvåan IFK Norrköping. Egentligen blev det ju onödigt spännande i slutet när AIK tappade en hel del onödiga poäng (guldfrossa?), till sist redde man ut stormen med en ganska bekväm seger nere i Kalmar. Visst har man haft seriens bästa trupp tillsammans med Malmö, men det gäller ju att få ihop det också. Organisationen i laget har varit otroligt tydlig, alla spelare och ledare vet exakt vad Norling förväntar sig av just dem. Det har varit en nyckel. Sen tror jag att Goitoms ledarskap på- men framförallt utanför planen har betytt mycket. Min bild är att lagsammanhållningen har varit på topp den här säsongen. Att få in ett superproffs som Sebastian Larsson gjorde inte saken sämre.

Malmö FF svarade för en usel vår – men sedan Uwe Rösler tog över i juni har laget varit rena segermaskinen. Tror du att MFF slagits om guldet om tysken rattat laget redan från start i år?

– Det tror jag absolut. MFF:s vårsäsong saboterade mycket och AIK kunde gå ifrån redan innan serien vände. Sen Rösler kom in i bilden har ju laget knappt förlorat en match och stått för jäkligt imponerande insatser i Europaspelet. Marcus Antonssons intåg har gett laget en extra dimension i djupledsspelet som inte ska underskattas. AIK:s försvarsspel är allsvenskans bästa men frågan är om inte MFF är bättre från mittfältet och uppåt. AIK och MFF är garanterat med och slåss om guldet nästa år också.

Hammarby tippades av många inför säsongen hamna i tabellens mitt, men toppade länge serien. Att de nu miste sin Europaplats, är det ett stort misslyckande?

– Svår fråga. Sett inför säsongen så är en femteplats en stor framgång. Men utifrån att laget ledde serien inför hösten och sedan klappade igenom, så förstår man ju fansens besvikelse. Det känns som att klubbens och spelarnas orutin från att slåss om titlar lyste igenom sista tio matcherna. Men Hammarby har mycket att bygga vidare på, en stabil ekonomi, professionell sportslig ledning och en bra tränare.

På tal om misslyckande, vad säger du om Elfsborg och IFK Göteborg i år? Ska Jimmy Thelin och Poya Asbaghi vara kvar efter att de inte fått spelet att stämma och heller inte uppnådde de förväntade resultaten?

– I mina ögon har båda kommit ganska billigt undan. Samtidigt kostar det mycket att göra sig av med tränare på långa kontrakt. Men i vare sig Elfsborg och IFK Göteborg finns det speciellt mycket att ta med sig och bygga vidare på inför nästa år. Elfsborg är väl inte i lika stort behov av nya spetsspelare, men där har Thelin mycket att bevisa. Han har gjort sig känd för att bygga ett starkt försvarsspel, men det tycker jag inte att Elfsborg haft. Varför spelades allsvenskans kanske bästa en-mot-en-spelare Jebali som centertank? Tålamodet är nog kort ifall Elfsborg inte visar upp någon ljusning i inledningen på nästa års allsvenska.

– Och samma sak i Blåvitt. Till Poyas försvar tycker jag att det var oerhört märkligt att han inte fick välja sin egen assisterande tränare utan att klubben satte Alf Westerberg där. Men, jag kan inte komma på en enda spelare som haft en särskilt stor utveckling under 2018. Nu ska ju Poya få välja en assistent och har ett år i ryggen. Det är inget lätt jobb sett till den dåliga ekonomin och förväntningarna som oundvikligen är stora i en klubb som Blåvitt. Upp till bevis, för tålamodet lär vara kort i vår om det inte ser bättre ut, både spel- och poängmässigt.

Elfsborg och Blåvitt klarade sig kvar i allsvenskan till sist utan problem, för det fanns ju tre andra lag som aldrig riktigt orkade lämna bottenstriden. Att det var de tre nykomlingarna Trelleborg, Dalkurd och Brommapojkarna som åkte ur, är det ett svaghetstecken för superettan? Tror du att vi kommer få se en liknande trend framöver?

– Lönerna har gått upp i allsvenskan och det är ingen skräll att just AIK och Malmö finns med i toppen eftersom de betalar mest pengar till sina spelare. I Dalkurds fall tror jag inte att de hade åkt ur om inte miljardären Kawa Junad tagit sina pengar och dragit. Klubben fick ju sälja sina stjärnor under sommaren för att överleva. Men i TFF:s och BP:s fall var det ju ingen skräll att de skulle ligga i botten. Jag är ganska svart och vit där. Klubbarna som betalar minst i löner kommer förr eller senare åka ur, så det handlar om att komma upp i omsättning för att hålla sig kvar i allsvenskan över tid.

Ett lag som hade en något märklig säsong var Djurgården. Cupguld i våras och Europaspel, men efter uttåget mot Mariupol i början av augusti var känslan att luften gick ur. Håller du med? Vad borde man ha förväntat sig av 2018 års Dif som ändå tappade ett par tunga namn som Kim Källström och Magnus Eriksson?

– Luften gick ur helt klart. Flera faktorer spelade dock in. Att Dif inte fick in någon bra ersättare till skyttekungen Tino Kadewere gjorde att offensiven blev klart mycket sämre. Många ”enkla” mål försvann där. Sen kändes det inte som att stämningen i laget var på topp. Jonas Olsson och Bosse Andersson drog uppenbarligen inte jämnt och det säger väl en del när kaptenen för laget uttalar sig på så sätt. Kerim Mrabti hade nog hoppats på att bli såld under sommaren och kändes inte helt motiverad under hösten. Jag hade Djurgården på en fjärdeplats inför säsongen, men sett till vad som hände under sommaren så är en sjundeplats ändå helt okej. Men det kommer krävas en större satsning till nästa år för att locka tillbaka fansen till Tele2 Arena. Att Hammarby gått om i hierarkin tror jag många supportrar har svårt att leva med.

IFK Norrköping då? De säger ju själva att det snackas för lite om dem – och så är det kanske. Hur mäktig är deras prestation i år? De kampades trots allt om guldet med AIK ända in på målsnöret.

– Det är bara att lyfta på tomteluvan för Jens Gustafsson och IFK Norrköping. Jag tycker att Peking spelat den roligaste fotbollen av topplagen och scoutingen av Arnor Sigurdsson (som såldes till CSKA Moskva för 40 miljoner) var fantastisk. Isak Pettersson i målet har varit bäst i allsvenskan och Simon Thern har fått en nytändning i ny miljö. Peking lockar vassa spelare trots att man inte kan mäta sin storlek med AIK och MFF. ”Totte” Nyman är på väg hem och Alexander Fransson visade sin klass de sista omgångarna. Mycket talar för att Peking slutar minst topp 4 nästa år också.

Paulinho vann allsvenskans skytteliga och utsågs även till årets MVP på Allsvenskans Stora Pris. Är han ligans bästa spelare eller vem skulle du vilja lista där?

– Bästa spelare är ju svårt att sätta i och med att positionerna skiljer sig så. Men Paulinho och Linus Hallenius slog med rätta om titeln som bästa forward, MVP hade jag nog gett till Hallenius som bar Sundsvall på sina axlar och bidrar starkt både i anfall och försvar. Seriens bästa spelare alla kategorier tycker jag dock att Kristoffer Olsson varit. Hög lägstanivå, problemlösare och topprestationer som varit långt över allsvensk nivå. Landskampen mot Ryssland visade prov på det om inte annat. Saman Ghoddos får ett hederspris, men eftersom han försvann i somras så är Olsson mitt rätt så självklara val som bäst i serien.

Största floppen/besvikelsen i allsvenskan 2018, vem eller vilka är det?

– För mig är det ändå IFK Göteborg. Alla visste att det var ett ombyggnadsår men att det skulle vara så mycket internt tjafs kring Mats Grens roll som sportchef, dåligt ekonomiskt resultat och ett sportsligt år på tomgång är under all kritik. Som sagt, ett par unga spelare har fått chansen och det är alltid bra, men i övrigt tycker jag varken klubbens spelare eller spel ute på planen tagit något kliv framåt.

– Det enda som hållit hög nivå i klubben den här säsongen, det är supportrarna, som slutit upp i ur och skur för att stötta klubben. Men ett bättre allsvenskt bottenår så hade 30 poäng kanske inte räckt för att hålla sig kvar eller åtminstone betytt negativt kval.

Vi ska inte avsluta på negativt manér, utan nu vill jag bara höra vad du tycker var den största höjdpunkten i årets allsvenska?

– Svårt att välja en enskild. Hyllningen av Kennedy var fantastiskt med det heltäckande tifot. GIF Sundsvalls ”tiki-taka” förvånade nog alla. Jag tycker att inramningen på ett fullsatt Friends arena när William Eskelinen sköt upp guldfesten för AIK var häftig. Och att Nils-Eric Johansson fick lyfta Lennart Johanssons pokal – med 89-årige Lennart Johansson på plats – var en på alla sätt värdig avslutning på säsongen.

Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
lördag 24 oktober
13:00 Hamburger SV - Wurzburger Kickers Tyskland 2. Bundesliga
13:00 Osasuna - Athletic Bilbao La Liga
15:00 Djurgården - Sirius Allsvenskan
21:00 Atletico Madrid - Real Betis La Liga
01:30 New York City FC - Montreal Impact MLS
söndag 25 oktober
12:00 Valladolid - Alaves La Liga
13:00 Lens - Nantes Ligue 1
14:30 Akropolis IF - Norrby IF Superettan
14:30 Kalmar FF - Falkenberg Allsvenskan
14:30 Östersund - Hammarby Allsvenskan
14:30 AFC Eskilstuna - Dalkurd FF Superettan
15:30 Wolfsburg - Arminia Bielefeld Bundesliga
16:00 Southampton - Everton Premier League
16:00 Cadiz - Villarreal La Liga
17:30 Trelleborgs FF - Degerfors Superettan
17:30 Malmö FF - IFK Göteborg Allsvenskan
17:30 Örebro - Helsingborg Allsvenskan
18:00 Werder Bremen - Hoffenheim Bundesliga
18:30 Getafe - Granada La Liga
18:30 Wolverhampton - Newcastle Premier League
21:00 Real Sociedad - Huesca La Liga
21:00 Lyon - Monaco Ligue 1
måndag 26 oktober
19:00 IFK Norrköping - AIK Allsvenskan
19:00 Brage - Jönköping Superettan
19:00 Umeå - GAIS Superettan
19:00 Varbergs BoIS FC - Elfsborg Allsvenskan
19:00 Ljungskile - GIF Sundsvall Superettan
20:30 Bayer Leverkusen - Augsburg Bundesliga
20:45 Milan - Roma Serie A
20:45 Sochaux - Amiens Frankrike Ligue 2
21:00 Levante - Celta Vigo La Liga
21:00 Burnley - Tottenham Premier League
tisdag 27 oktober
18:30 Sverige - Island EM-kval, damer
18:55 Shakhtar Donetsk - Inter EUROPA: Champions League
20:45 Wycombe - Watford Championship
21:00 Marseille - Manchester City EUROPA: Champions League
21:00 Borussia M'gladbach - Real Madrid EUROPA: Champions League
21:00 Atalanta - Ajax EUROPA: Champions League
onsdag 28 oktober
21:00 Club Brügge - Lazio EUROPA: Champions League
00:00 New York Red Bulls - New England Revolution MLS
torsdag 29 oktober
03:00 Portland Timbers - LA Galaxy MLS
fredag 30 oktober
18:00 Blackburn Ungdom - Manchester City Ungdom England FA Ungdomscup
18:00 Viborg - FC Helsingör Danmark 1st Division
18:30 Hamburger SV - St Pauli Tyskland 2. Bundesliga
19:00 Vejle - Randers FC Superligaen
19:00 Kolding - Hvidovre IF Danmark 1st Division
19:30 Landskrona BoIS - FK Karlskrona Ettan södra
20:30 Schalke - VfB Stuttgart Bundesliga
20:45 Chelsea Ungdom - Manchester United Ungdom England FA Ungdomscup
20:45 Coventry - Reading Championship
21:00 Marseille - Lens Ligue 1
21:00 Wolverhampton - Crystal Palace Premier League
21:00 Eibar - Cadiz La Liga
lördag 31 oktober
12:00 Morön - Bollstanäs Elitettan
13:00 Assyriska IF - FC Trollhättan Ettan södra
13:00 Degerfors - Akropolis IF Superettan
13:00 Sollentuna FK - Örebro Syrianska Ettan norra
13:00 KIF Örebro - Umeå Allsvenskan, damer
13:00 Brommapojkarna - Sandviken Elitettan
13:00 Esbjerg - FC Fredericia Danmark 1st Division
13:00 Lunds BK - IFK Värnamo Ettan södra
13:30 Bristol City - Norwich Championship
13:30 Älvsjö - Hammarby Elitettan
13:30 Sheffield U - Manchester City Premier League
14:00 Tvååkers IF - Motala AIF Ettan södra
14:00 Oskarshamns AIK - Lindome GIF Ettan södra
14:00 Real Madrid - Huesca La Liga
15:00 Dalkurd FF - Jönköping Superettan
15:00 Kalmar - Alingsås Elitettan
15:00 Gefle IF - Vasalund Ettan norra
15:00 FC Linköping City - Qviding FIF Ettan södra
15:00 Hobro IK - Fremad Amager Danmark 1st Division
15:00 Crotone - Atalanta Serie A
15:00 IFK Haninge - Sandvikens IF Ettan norra
15:00 Skövde AIK - Eskilsminne IF Ettan södra
15:00 Utsiktens BK - Torns IF Ettan södra
15:30 Augsburg - Mainz Bundesliga
15:30 FC Köln - Bayern München Bundesliga
15:30 Arminia Bielefeld - Borussia Dortmund Bundesliga
15:30 Eintracht Frankfurt - Werder Bremen Bundesliga
16:00 FC Nordsjälland - Midtjylland Superligaen
16:00 Athletic Bilbao - Sevilla La Liga
16:00 Burnley - Chelsea Premier League
16:00 AIK - Lidköping Elitettan
16:00 Luton - Brentford Championship
16:00 Karlslund - IFK Berga Ettan norra
17:00 Mallbacken - Kvarnsveden Elitettan
17:00 Rennes - Brest Ligue 1
17:30 GIF Sundsvall - Örgryte Superettan
17:30 Öster - Halmstad Superettan
18:00 Odd - Sarpsborg Norge Eliteserien
18:00 Inter - Parma Serie A
18:30 Liverpool - West Ham Premier League
18:30 Osasuna - Atletico Madrid La Liga
18:30 Borussia M'gladbach - RB Leipzig Bundesliga
20:30 Haugesund - Ålesund Norge Eliteserien
20:30 FC Dallas - Houston Dynamo MLS
20:45 Bologna - Cagliari Serie A
21:00 Alaves - Barcelona La Liga
21:00 Nantes - Paris SG Ligue 1
Allsvenskan 2020 / 2020
# LAG M V O F GA P
1 Malmö FF 24 13 8 3 24 47
2 BK Häcken 24 10 10 4 14 40
3 IFK Norrköping 24 11 6 7 14 39
4 Djurgårdens IF 24 11 6 7 12 39
5 IF Elfsborg 24 9 12 3 7 39
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 Hammarby 24 9 9 6 3 36
7 IK Sirius FK 24 9 8 7 -1 35
8 Östersunds FK 24 8 9 7 -1 33
9 Mjällby AIF 25 8 8 9 -4 32
10 AIK 23 8 6 9 -2 30
11 Örebro SK 24 8 6 10 -5 30
12 Varbergs BoIS FC 24 7 6 11 -5 27
13 IFK Göteborg 24 4 12 8 -10 24
14 Helsingborgs IF 24 4 10 10 -12 22
15 Falkenbergs FF 24 4 7 13 -16 19
16 Kalmar FF 24 4 7 13 -18 19

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till [email protected]. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via [email protected]. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via [email protected]

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten